U trendu

Ruski ambasador: Nasih turista u Grckoj skoro i da nema

ATINA – Ruski ambasador u Grčkoj Andrej Maslov izjavio je danas da maltene da nema ruskih turista u Grčkoj ovog leta i brojni grčki turistički operateri su na gubicima zbog njihovog odsustva.

„Neće biti preterano da kažem da ove godine u Grčkoj pratktično ne postoji ruski turizam“, kazao je on za televizijski kanal „Rosija-24“.

On se prisetio izjave grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa sa početka marta da ekonomija Grčke neće biti pod udarom zbog nedolaska oko 500.000 ruskih turista, preneo je TAS S.

„Rekao bih da je ovo bila politička izjava, jer prema onome što čujem od grčkih turističkih organizacija, kao i od hotela, oni imaju drugu verziju priče. Mogu da kažem da veliki hotelski lanci u Grčkoj, koji su uglavnom bili orijentisani na rusko tržište, sada trpe velike gubitke“, dodao je.

Grčki konzulat u Moskvi suspendovao je rad odeljenja za izdavanja viza od 29. juna do 1. jula, a kancelarija je otvorena 4. jula.

Maslov je, takođe, optužio grčke vlasti za uništavanje bilateralnih odnosa između dve zemlje, kojih nema od februara.

„Odnosi ne postoje, nema kontakata. Ukratko, sav sjajan posao, sva dostniguća koja smo postigli na relaciji Rusija-Grčka, nestao je za nekoliko dana“, dodao je Maslov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar