Ruski i sirijski zvaničnici negirali da su gadjali kamp

Ruski i sirijski zvaničnici su negirali danas da su njihove letelice gadjale kamp raseljenih na severu Sirije, gde je u jučerašnjim vazdušnim napadima poginulo 28 osoba.

Njihovo negiranje dolazi posle navoda sirijskih aktivista da je koalicija pobunjenika i ekstremista, uključujući sirijski ogranak Al Kaide, preuzela strateški važno selo od provladinih snaga u blizini grada Alepo.

Jedan sirijski zvaničnik negirao je u izjavi za agenciju AP da je vojska sprovela bilo kakvu operaciju na kamp raseljenih u Sarmadi, rekavši da su svi izveštaji o napadu lažni.

Vojska Rusije je negirala danas da je ruska ili bilo koja druga letelica preletela kamp raseljenih na severu Sirije, u blizini granice s Turskom.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je da je ruska vojska detaljno pregledala podatke jednog sistema za nadzor vazdušnog prostora i zaključila da nijedna letelica nije prešla u sredu i četvrtak iznad kampa u Sarmadi, prenele su ruske agencije.

Konašenkov je rekao da fotografije i video snimci ruševina pokazuju da je kamp možda bio granatiran, bilo s namerom ili greškom, višestrukim lansiranjem raketa koje u tom području sprovodi ogranak Al Kaide Nusra front.

U vazdušnom napadu na kamp raseljenih u Siriji, u oblasti koja je pod kontrolom pobunjenika, poginulo je 28 civila, uključujući žene i decu, a više desetina ljudi je ranjeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.