U trendu

Ruski vojni avion srušio se u mestu Jejsk blizu Ukrajine, stambena zgrada u plamenu

Ruski vojni avion srušio se danas u kvart grada Jejska, na obalama Azovskog mora blizu Ukrajine, javilo je ministarstvo odbrane, a prenose ruske agencije.

Avion Su-34 pao je u dvorište jedne stambene zgrade u naselju, a na mestu pada zapalilo se gorivo u letelici što je izazvalo ogroman požar u devetospratnoj stambenoj zgradi.

Avion se srušio prilikom uspona na trenažnom letu sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, saopštilo je ministarstvo odbrane, prenosi TASS.

Spasioci još nisu objavili bilans katastrofe, ali su rekli da je devetospratnica u plamenu.

Prema ministarstvu za vanredne situacije požar je zahvatio pet od devet spratova zgrade, što obuhvata oko 2.000 kvadratnih metara.

Guverner ruske oblasti Krasnodar rekao je da sve vatrogasne i spasilačke jedinice iz regiona rade na gašenju požara.

Odmah posle nesreće vatra se proširila na više spratova, 17 stanova je pogodjeno prema preliminarnim podacima, dodao je guverner.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je guverneru ministrima za vanredne situacije i zdravlja da odu na mesto nesreće.

Ruski istražni odbor zadužen za glavne krivične istrage napisao je preko telegrama da otvara istragu.

Ministarstvo odbrane je navelo da su piloti aviona uspeli da se katapultiraju. Jedan od pilota je rekao da se motor aviona zapalio pri poletanju.

Grad Jejsk nalazi se na Azovskom moru u zalivu Taganrog naspram ukrajinskog grada Marijupolja, koji je razrušen u bombardovanju i dugoj opsadi u prvim mesecima ruske ofanzive. U tom gradu nalazi se velika ruska vazduhoplovna baza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.