U trendu

Rusko ministarstvo zove sefove americkih medija na razgovor

MOSKVA – Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na sastanak u ponedeljak šefove američkih medijskih ispostava u Moskvi kako bi ih obavestilo o oštrim merama koej su odgovor na američke restrikcije ruskim medijima u SAD.

„Ukoliko se rad ruskih medija – operativaca, novinara ne normalizuje u Americi, uslediće oštre kontramere“, kazala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, preneo je Rojters.

Ona je dodala da će se 6. juna šefovi svih američkih medijskih ispostava u Rusiji biti pozvani u pres centar ruskog MSP kako bi im se objasnile posledice koje će uslediti zbog neprijateljskog ponašnja njihovih vlasti prema medijima.

Vašington je uveo sankcije protiv nekih ruskih državnih televizijskih stanica, za koje kaže da šire dezinformacije kako bi podsticale rusku agresiju na Ukrajinu.

Na pitanje kako Stejt department ocenjuje ovaj poziv šefovima američkih medija u Moskvi, portparol SD je rekao da je „Kremlj uključen u totalni napad na slobodu medija, pristup informacijama i istini“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar