U trendu

Ruskog ambasadora ubio bivši turski policajac (foto)

Novinari turskih medija koji su prisustvovali izloÅŸbi na kojoj je ubijen ruski ambasador navode da je napadač bio pripadnik obezbeđenja.

Identifikovan je kao Mevlut Mert Altinas, bivši pripadnik turske policije koji je otpušten tokom istrage o neuspelom vojnom puču 15. jula. Rođen je 1994. godine i školovao se u Izmiru, prenose svetski mediji.

Tass prenosi navode portala Haberturk da je 22-godišnji Altinas bio pripadnik terorističke organizacije propovednika Fetulaha Gulena, kojeg turske vlasti optuşuju za pokušaj puča.

Kako prenosi Komersant, ruskog ambasadora u Turskoj je ubio čovek koji je kod sebe imao policijsku legitimaciju.

Dodaje se i da je on boravio u prostoru gde se odrÅŸavala izloÅŸba kao pripadnik obezbeđenja, da je bio obučen u crno odelo, kao Å¡to se i vidi na objavljenim snimcima.

Svedoci ističu da su čuli pucnje četiri ili pet metaka koji su pogodili ambasadora i još najmanje troje ljudi.

Ponavlja se i ističe informacija da je napadač imao policijsku značku, da je tu bio kao pripadnik obezbeđenja, Å¡to u ovom slučaju znači da je bio drÅŸavni sluÅŸbenik ili je bar imao propusnicu te vrste.

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov preminuo je posle ranjavanja tokom otvaranja izloÅŸbe posvećene Rusiji u Ankari, potvrdilo je rusko ministarstvo.

Na društvenim mreşama objavljene su fotografije napadača koji je upucao ruskog ambasadora u Ankari. Mediji prenose da je napadač ubijen.

Na jednoj od fotografija vidi se muškarac u crnom odelu sa crnom kravatom kako stoji sa prekrštenim rukama, a na drugoj isti čovek sa pištoljem u rukama kako stoji pored tela na zemlji.

Rojters navodi da je napadač u galeriju ušao pokazavši policijsku propusnicu.

Mediji navode da je napadač uzvikivao „Alah je velik“ i „Ne zaboravite Alep! Ne zaboravite Siriju“.

Objavljena je i slika ubijenog atentatora.

https://twitter.com/agirecudi/status/810903911997603840

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.