U trendu

S. Koreja: SAD čeka nepoželjan ishod ako nastave da šire neistine

PJONGJANG – Pjongjang je danas odbacio navodne transakcije oružja sa Rusijom i upozorio SAD na „nepoželjan ishod“ ako nastave da šire takve glasine, prenosi Jonhap.

Visoki zvaničnik Kvon Džong Gun, direktor odeljenja za poslove sa SAD u severnokorejskom ministarstvu spoljnih poslova, tvrdi da SAD ponovo proturaju „neosnovane glasine“ o trgovini oružjem između Pjongjanga i Moskve , pokušavajući tako da opravdaju svoju pomoć u oružju Kijevu.

„Pokušaj da se ukalja ugled Severne Koreje izmišljanjem nepostojeće stvari je teška provokacija koja se ne može dozvoliti i koja ne može, a da ne izazove njenu reakciju“, rekao je Kvon u saopštenju koje je prenela severnokorejska centralna novinska agencija (KCNA).

On je dodao da „SAD treba da imaju na umu da će se suočiti sa zaista „nepoželjnim ishodom“ ako ustraju u širenju izmišljenih glasina protiv Pjongjanga, ali kako navodi Jonhap, nije rekao šta pod tim podrazumeva.

SAD su nedavno objavile svoju odluku da pošalju 31 tenk M1 Abrams u Ukrajinu kao pomoć ovoj državi u borbi protiv ruske agresije, a Kim Jo Džong, uticajna sestra vrhovnog vođe Severne Koreje Kim Džong Una, saopštila je da Vašington time prelazi „crvenu liniju“.

Ranije ovog meseca, SAD su saopštile da Pjongjang nastavlja da isporučuje municiju Moskvi, objavljujući satelitske snimke ruskih vagona koji putuju između Rusije i Severne Koreje 18. i 19. novembra za, kako je Vašington nazvao, početnu isporuku severnokorejskog oružja za rusku paravojnu kompaniju Vagner grupu, koja ratuje u Ukrajini, navodi Jonhap.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar