U trendu

SAD: Evakuacije u Kaliforniji zbog nevremena praćenog obilnim kišama

LOS ANĐELES – Zvaničnici sektora za vanredne situacije u nekoliko kalifornijskih okruga obišli su područja zahvaćena snažnim nevremenom praćenim vetrovima i obilnim padavinama, zbog kojih je obustavljen saobraćaj na nekoliko autoputeva i evakuisani građani iz ugroženih naselja.

Talas snažnih vetrova i obilnih pljuskova trajao je od četvrtka do petka ujutru i ugrozio ogromno područje u kojem živi oko 26 miliona ljudi, uključujući Los Anđeles, oblast zaliva San Francisko i glavni grad Kalifornije Sakramento, prenosi Rojters

Kancelarija šerifa okruga San Bernardino je saopštila da je u toku istraga o mogućem uzroku smrti najmanje osmoro ljudi, uglavnom starijih građana tokom snežne oluje koja je pogodila to područje krajem februara.

Istragom je ustanovljeno da su ovi ljudi nastradali jer su tokom protekle dve nedelje ostali sami i zavejani u svojim domovima.

Stanovnici gradića Big Ber izjavili su izveštaču Rojtersa da su sva naselja južne Kalifornije bila loše pripremljena za ove zimske oluje bez presedana u ovom delu SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.