U trendu

SAD: Nekada ugledni advokat proglašen krivim za ubistvo supruge i sina

KOLUMBIJA – Nekada ugledni advokat iz Južne Karoline Aleks Mardo (54) proglašen je krivim za ubistvo svoje supruge i sina i preti mu zatvorska kazna od najmanje 30 godina.

Porota je raspravljala manje od tri sata pre nego što je u četvrtak uveče na kraju šestonedeljnog suđenja osudila Mardoa za ubistvo supruge Megi (52) i najmlađeg sina Pola (22), objavio je danas Bi-Bi-Si (BBC).
Kako se navodi, za svako ubistvo Mardou preti 30 godina do doživotnog zatvora bez uslovnog otpusta.
Megi i Pol Mardo su upucani iz neposredne blizine u blizini odgajivačnica za pse na porodičnom imanju 7. juna 2021. godine.
„Dokazi o krivici su ogromni“, rekao je sudija Okružnog suda u Južnoj Karolini Klifton Njuman kada je odbio zahtev odbrane za poništavanje suđenja.

Sudija je zakazao izricanje presude za petak ujutru.
Mardo je nekada bio uticajni advokat u Južnoj Karolini, a decenijama do 2006. godine članovi njegove porodice su bili vodeći tužioci u oblasti.
Tokom suđenja se, međutim, saznalo da je godinama krao od svojih advokatskih pomoćnika i klijenata da bi zadovoljio svoju zavisnost od lekova protiv bolova i omogućio sebi ekstravagantan način života.

Mardo je tvrdio da nije kriv za ubistva, ali je priznao da je lagao o svom alibiju i finansijskom kriminalu, što je narušilo njegov kredibilitet kod porote.

Sud je takođe saznao za Mardoov bizarni pokušaj da iscenira sopstvenu smrt da bi dobio osiguranje samo tri meseca nakon što je ubio suprugu i sina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.