U trendu

SAD oštro osudile ruske raketne napade na Ukrajinu

VAŠINGTON – Sjedinjene Američke Države oštro su osudile današnje ruske raketne napade na Ukrajinu, koji su pogodili stambene zgrade u glavnom gradu Kijevu i drugim delovima zemlje, izjavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven.

„Ne treba zanemariti da dok se svetski lideri sastaju na samitu G20 na Baliju kako bi razgovarali o pitanjima od značaja za živote i egzistenciju ljudi širom sveta, Rusija ponovo ugrožava te živote i uništava infrastrukturu Ukrajine“, rekao je Saliven, a preneo Rojters.

Dodao je da će ruski napadi samo produbiti zabrinutost među zemljama G20 zbog destabilizujućeg uticaja Putinovog rata.

Najmanje jedna osoba poginula je danas u ruskom raketnom napadu na Kijev, a energetska situacija u Ukrajini je kritična posle talasa današnjih ruskih raketnih udara koji su oštetili energetsku infrastrukturu, saopštili su ranije ukrajinski zvaničnici.

Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je jedno telo izvučeno iz pogođene stambene zgrade u centralnom Pečerskom okrugu Kijeva.

Istovremeno, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika saopštio je da je energetska situacija u Ukrajini kritična posle talasa današnjih ruskih raketnih udara koji su oštetili energetsku infrastrukturu.
Nacionalni operater Ukrenergo saopštio je da je najveća šteta pričinjena u severnim i centralnim regionima zemlje i da su u tim oblastima uvedena hitna isključenja struje za sve kategorije potrošača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar