najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SAD: Rusija projektilima gađala Islamsku državu pa pogodila Iran

Četiri ruska projektila aktivirana u Siriji s Kaspijskog jezera pogodila su Iran, objavili su američki službenici, javlja BBC. Još nema nikakvih naznaka o šteti koju su navodno prouzrokovali.

Rusija je rekla da su četiri rakete pogodile svoje ciljeve. „Sve naše ispaljene rakete pogodile su svoj cilj“, rekao je portparol ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Do novog razvoja događaja došlo je nakon što je NATO obelodanio kako će braniti saveznike ukoliko dođe do eskalacije ruske vojne sile u Siriji. NATO jača kapacitete svojih snaga kako bi one bile u stanju da brzo odgovore na potencijalni izazov.

Moskva odbacuje optužbe Zapada o tome da u pravilu napada protivnike sirijskog predsednika Bašara al-Asada i ističe kako su napadi za cilj imali isključivo uporišta Islamske države i drugih militantnih grupa.

SAD: Nisu nas upozorili pre ispaljivanja raketa

Rusija je ove nedelje ispalila projektile na mete u Siriji a da o tome nije prethodno obavestila SAD-a, rekao je u četvrtak američki ministar obrane Eš Karter, opisujući trend nepredvidljive vojne akcije zbog koje su SAD i saveznici nervozni.

„Svedočimo o sve manje profesionalnom ponašanju ruskih snaga. Povredili su turski vazdušni prostor. Ispalili su projektile s Kaspijskog jezera bez upozorenja“, rekao je Karter nakon sastanka NATO-a u Briselu, prenose mediji.

Priključite se diskusiji o borbi protiv Islamske države.

 

2 komentara
  1. 1*

    Ovim Amerikancima sve smeta kao i rđavom … dlaka. Koga su oni obavestili kad su počeli SRJ da gađaju raketama i bombardovati svojim „nevidljivim“, ali ipak jednom MAĐARU i njegovoj jedinici u PVO brigadi VJ bili vidljivi i nasilno prizemljili. Iranci se nisu žalili, pa ni Iračani, da je na njihovu teritoriju pala neka raketa. Turci kao članovi OTAN moraju da se žale čim se približi DRON Kurda.

  2. Lister

    Smiješni su ovi Amerikanci i Nato-ubice. Kad su oni nekog obaveštavali kada su slali bombe na Irak, Libiju, Srbiju, Bosnu itd. Od muke ne znaju šta će pa, kao obično, pričaju nebuloze preko medija. Treba da shvate da se ne može sa Rusijom kao sa ovim banana nenaoružanim državicama. Lako je udariti na zemlju kakva je Srbija. Njih 19 Nato-ubica pokazali su kakvi su ljudi i kakve su životinje, gde mogu udare, a gde ne smiju, onda kevkeću.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike