U trendu

SAD: Tinejdžer ubio troje školskih drugova, ranio još osam

DETROIT – Petnaestogodišnji dečak u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen, koji je pucao iz poluautomatskog pištolja, ubio je danas troje školskih drugova i ranio još osam osoba pre nego što je priveden, saopštila je policija.

Za jednu od ranjenih osoba potvrđeno je da je nastavnik u srednjoj školi Oksford, u mestu Oksford Taunšip, 65 kilometara severno od Detroita, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Okland.

Ubijeni su 16-godišnji dečak, 17-godišnja devojčica i 14-godišnja devojčica, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta, prenosi Rojters.

Veruje se da je osumnjičeni, učenik druge godine u ovoj školi, delovao sam a prilikom hapšenja nije pružao otpor, nakon što je pre toga ispalio 15 do 20 hitaca, a ceo incident je trajao oko pet minuta, rekao je Mekejb.

Lokalna televizija u Detroitu WDIV izvestila je da osumnjičeni nije ništa otkrio policiji i da je tražio da razgovara sa advokatom.

Predsednika Džozefa Bajdena vest o ovom incidentu zatekla je u obilasku na tehničkom koledžu u Minesoti, rekla je novinarima sekretar za štampu Bele kuće DŽen Psaki.

„Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka svojih voljenih osoba“, poručio je Bajden iz Minesote.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer nazvala je pucnjavu u srednjoj školi „užasnom“.

„Kao građani Mičigena, imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da zaštitimo jedni druge od nasilja oružjem“, rekla je Vitmar u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar