U trendu

SAD: U tornadu u Misisipiju i Alabami poginulo 26 ljudi, desetine povređenih

ROLING FORK – Agencija za vanredne situacije američke države Misisipi saopštila je da je u tornadu u toj saveznoj američkoj državi poginulo najmanje 25 ljudi, desetine je povređeno, dok je u Alabami poginuo jedan muškarac, prenosi Si-En-En (CNN).

Guverner Misisipija Tejt Rivs traži od predsednika SAD Džozefa Bajdena da po ubrzanom postupku proglasi stanje katastrofe.

Savezna vlada bi nakon proglašenog stanja katastrofe mogla da uputi dodatana sredstva u pogođenu oblast kada resursi savezne države više ne budu dovoljni.

Snažan tornado pogodio je u noći petak na subotu ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izveštaju Nacionalne meteorološke službe, preneo je ranije AP.

Olujno vreme donelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na „opasnost po živote ljudi“.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara severoistočno od Džeksona, u državi Misisipi.

Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpeli su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu severoistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar