U trendu

Sahranjena Darja Dugina

MOSKVA – Novinarka i politikolog Darja Dugina, ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koja je poginula u eksploziji bombe podmetnute u njen automobil, sahranjena je danas u Moskovskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako navodi ruska agencija, na sahrani su bili prisutni samo članovi porodice i prijatelji.

Stotine ljudi okupilo se ranije danas u Moskvi na komemoraciji Duginoj.

Aleksandar Dugin obratio se okupljenima i rekao da je njegova ćerka „umrla za narod, za Rusiju“.

„Ogromna cena koju moramo da platimo može se opravdati samo najvišim dostignućem, našom pobedom. Živela je u ime pobede, a umrla je zarad pobede. Naša ruska pobeda, naša istina, naša pravoslavna vera, naša država“, rekao je Dugin.

Darja Dugina (29), poginula je u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je juče da je rasvetlila ubistvo Dugine i optužila ukrajinske specijalne službe da stoje iza njega.

FSB tvrdi da je ubistvo novinarke počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa, a savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, povodom toga što je ruska FSB optužila ukrajinske specijalne službe za ubistvo Dugine, izjavio je da „ruska propaganda živi u izmišljenom svetu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar