U trendu

Sakašvili s pristalicama SILOM ulazi na teritoriju Ukrajine (video)

Bivši predsednik Gruzije i dosadašnji guverner Odese Mihail Sakašvili danas je, zajedno sa svojim pristalicama, probio kordon pripadnika pogranične straže na granici Poljske sa Ukrajinom, u pokušaju da silom uđe na ukrajinsku teritoriju, javljaju agencije.

Prethodno je Ukrajina sa svoje granice sa Poljskom vratila Sakašvilija, koji je pokušao da uđe na ukrajinsku teritoriju, a pogranična straža je navela da mu je ulaz zabranjen „iz bezbednosnih razloga jer je okolina prelaza minirana“.

„Oni su to uradili protiv svih propisa, šta se ovde dešava?“, rekao je Sakašvili novinarima na graničnom prelazu Medika, izrazivši nadu da će ipak moći da uđe u Ukrajinu, prenosi AFP.

Sakašvili želi da uđe u Ukrajinu kako bi ponovo zatražio državljanstvo koje mu je oduzeo ukrajinski predsednik Petro Porošenko, navodi francuska agencija.

Voz koji je prevozio Sakašvilija zaustavljen je ranije danas na granici kada je iz Poljske pokušao da uđe u Ukrajinu, uprkos tome što mu je oduzet ukrajinski pasoš i zabranjen ulazak u tu zemlju.

Sakašvili je odustao od prvobitnog plana da u Ukrajinu pređe kolima, te se ukrcao na voz u poljskom gradu Pšemislu, odakle je krenuo put Lavova u Ukrajini.

Međutim, putem javnog razglasa, javljeno je da će voz ostati na stanici sve dok „osoba koja nema pravo da uđe na teritoriju Ukrajine ne izađe“.

Sakašvili je tada rekao novinarima na vozu da stotine putnika drži kao taoce i dodao: „Možete li da zamislite sa kakvim idiotima se nosimo“.

Njega je došlo da podrži stotine pristalica, među kojima se našla i bivša premijerka Ukrajine – Julija Timošenko.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike