U trendu

Sanders: Trka nije gotova, boriću se za svaki glas

Kandidat za nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD, Berni Sanders izjavio je nakon pobede prošle noći u Indijani da njegova trka sa Hilari Klinton još nije završena.

„Znam da Hilari Klinton misli da je ova kampanja završena. E, pa nije u pravu“, poručio je Sanders u jutrošnjem intervjuu za agenciju AP.

Sanders je rekao da „insajderi i partijski etablišment misle da je kampanja završena u korist Hilari Klinton, ali glasači u Indijani su pokazali da imaju drugačiju ideju“.

Po njegovim rečima, njegov dobar rezultat na unutarstranačkim izborima u saveznoj državi Indijani ukazuju na njegovu snagu i najavljuju nove pobede u nedeljama koje dolaze.

Postoje male šanse da Sandersova pobeda ugrozi favoritkinju demokrata koja je već obezbedila 92 odsto delegata potrebnih za stranačku predsedničku nominaciju.

Sanders je kazao da bi on bio najbolje mogao da se suprotstavi kandidatu republikanaca Donaldu Trampu na predsedničkim izborima u novembru.

„Najviše bih voleo da pobedim Donalda Trampa na izborima“, rekao je demokrata i dodao da kontroverzni američki milijarder ne sme da postane predsednik SAD.

Sanders je dodao da neće odustati od kampanje za predsedničku nominaciju i da će se boriti za svaki glas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.