U trendu

Santa Fe: Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata

SANTA FE – Protiv američkog glumca i producenta Aleka Boldvina podignuta je optužnica za ubistvo iz nehata na snimanju filma „Rast“ iz 2021. godine, saopštilo je tužilaštvo okruga Santa Fe u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

Kako prenosi Si-En-En, optužnica je podignuta protiv Boldvina i članice filmske ekipe zadužene za nabavku oružja Hane Gutijerez-Rid.

Oni se terete za ubistvo iz nehata, dodalo je tužilaštvo.

Advokati oboje optuženih saopštili su ranije da su njihovi klijenti nevini.

Optužnica je podignuta zbog pucnjave na snimanju filma „Rast“, u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak.

Gutijerez je rekla istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija „odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu“ i da su „svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora“.

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar