U trendu

Sapic: Beograd ce ciniti sve da pomaze srpski narod u regionu

ISTOČNO SARAJEVO – Srbija kao matica našeg naroda i Beograd kao glavni grad će činiti sve u budućnosti da pomažu srpski narod, gde god se on nalazio, a naročito u regionu, poručio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nakon sastanka sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom.

Šapić je ekao da je cilj njegove posete Istočnom Sarajevu odavanje počasti stradalima na sarajevskom ratištu tokom devedesetih godina prošlog veka.

„Kada odajete poštu srpskim žrtvama, to znači da ste spremni da odajete poštu svim žtvama ovih nesrećnih ratova. Ovo je poseta mira, prijateljstva, dobrih međudržavnih, međuverskih i međunacionalnih odnosa u regionu“, rekao je Šapić.

Istakao je da politiku pomoći srpskom narodu poslednjih godina reprezentuje i kreira predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Šapić je naglasio da uprkos političkim različitostima mora da postoje mnoge stvari oko kojih ćemo kao narod biti jedinstveni.
„Kad god smo kroz našu istoriju uspevali da budemo jedinstveni po pitanju ključnih srpskih nacionalnih interesa, tada je bilo dobro i nama i svima drugima. Kada to nismo uspevali, posledice su bile pre svega po srpski narod nesagledive“, rekao je Šapić.

Dodaje da zato upućuje molbu da se, bez obzira na političke nesuglasice, pokaže zrelost, spremnost i odgovornost prema našem narodu.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica zahvalio je gradonačelniku na poseti i upoznao ga sa privrednom, ekonomskom, demografskom situacijom u toj opštini.

„Predstavljeni su realizovani projekti i planovi za naredni period, naročito projekti izgradnje solarne elektrane, poslovne zone, Gradske kuće“, rekao je Bjelica.

On je naveo da je Šapić predložio da deca i stariji iz te opštine organizovano posećuju Beograd i okolna mesta u Srbiji, kako bi se bolje upoznali sa načinom života svojih sunardonika.

„Poseta gradonačelnika će dodatno otvoriti vidike mnogima,
predstavljajući ono što se stvarno desilo na ovom prostorima „, kazao je Bjelica.

Na sastanku u opštini gradonačelniku je predstavljen projekat „Gradska kuća“, koji bi trebalo da objedini niz ustanova na prostoru od oko dve hiljade kvadrata.

Osim opštinskih institucija, plan je da ovde bude muzej sa arheološkim iskopinama, spomen soba, nacionalna biblioteka, multifunkcionalna sala za pozorište, filmske projekcije i druge kulturne
sadržaje.

Današnja poseta Šapića Istočnom Sarajevu prva je zvanična poseta otkada je stupio na funkciju gradonačelnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar