U trendu

Sarović: Dodik neće Vučiću reći pravu istinu

BANJALUKA – Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović tvrdi da srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik tokom večerašnjeg sastanka neće reći predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „pravu istinu o stvarnom stanju, koju bi predsednik Srbije trebalo da zna“.

Republiku Srpsku „mi sami ne treba da guramo u izolaciju i provociramo još dublju krizu, koju nismo spremni da iznesemo“, rekao je Šarović, prenosi Klix.ba.

„Za sve ono što kao Republika Srpska hoćemo i trebamo, na što opravdano ukazujemo sa naše strane i što zaista moramo menjati, treba pre svega da osiguramo unutrašnju raspravu i konsenzus u samoj RS i da pri tome ne pretimo nikome i ne vučemo jednostrane poteze. U tome se mi razlikujemo od Dodika“, istakao je Šarović.

Mahanje pesnicom od strane aktuelne vlasti je, kako dodaje, pogrešan potez.

„Suočeni su sa potpunim neuspehom u vođenju RS i zato pokreću točak krize na širem planu. A takva politika je preteća i pogubna i to najviše po Republiku Srpsku. Dodik igra ovu igru sam i prvenstveno zbog sebe, ali ukoliko ne bude zaustavljen, previsoku cenu njenih posledica platićemo svi“, dodaje Šarović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.