U trendu

Sastanak Saveta za saradnju Srbije i RS

BANJALUKA – Sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske održava je u Banjaluci, a delegaciju Srbije predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Na sastanku će biti analizirani rezultati dosadašnjih zajedničkih projekata i razmotreni planovi budućih projekata Srpske i Srbije, koji će biti realizovani kroz Sporazum.

Sastanku u Palati Republike prisustvuju i premijerka Srbije Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar policije Aleksandar Vulin, predsedavajući Predsedništva BiH Miloras Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Posle sastanka predviđene su izjave za medije.

Dodik je u sredu za medije iz RS rekao da će na sednici Saveta biti reči o mnogim pitanjima, prevashodno iz oblasti ekonomije i infrastrukturnih projekata koji se zajednički realizuju.

On je naveo da će se, između ostalog, razgovarati o izgradnji hidroelektrane „Buk Bijela“, auto-puta od Rače do Bijeljine, aerodroma u Trebinju, kao i brojnim projektima urađenim u opštinama širom Republike Srpske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno se jutros sastao sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

Takođe, ranije danas premijerka Brnabić sastala se sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, a Dačić je razgovarao sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

Inače, u Banjalici se danas obeležava Dan grada, a tim povodom na Svečanoj akademiji u Banskom dvoru predsedniku Vučiću biće uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina, koje mu je dodelila Skupština grada Banjaluke.

Dan Banjaluke obležava se u sećanje na dan kada je 22. aprila 1945.godine taj grad oslobođen od fašizma u Drugom svetskom ratu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.