U trendu

Saveznik Navaljnog poziva na sankcije Zapada

MOSKVA – Bliski saveznik zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog pozvao je danas Zapad da ličnim sankcijama udari na uži krug predsednika Vladimira Putina, predviđajući da bi taj potez mogao pokrenuti potencijalno destabilizujuću borbu među ruskom elitom.

Leonid Volkov, za kojim ruske vlasti tragaju zbog optužbi da je nelegalno podsticao maloletnike da prisustvuju protestima protiv Kremlja, uputio je poziv uoči sudskog ročišta koje bi moglo dovesti do zatvaranja Navaljnog na tri i po godine, navodi Rojters.

„Nadamo se da će biti oštrih sankcija protiv ljudi na koje se Putin oslanja, protiv njegovih novčanika i njegovog užeg kruga. To će biti izuzetno neprijatan udarac za Putina i kazna za njegova krivična dela“, rekao je Volkov Rojtersu.

Kremlj je danas saopštio da su potezi saveznika Navaljnog da podstaknu Zapad da sankcijama pogodi Rusiju pokazali da se ponašaju kao „strani agenti“ i poručili da bi bilo kakve nove sankcije bile neprihvatljive.

Navaljni, jedan od najistaknutijih Putinovih kritičara, uhapšen je krajem prošlog meseca nakon što se iz Nemačke prvi put vratio u Rusiju otkako je navodno otrovan nervnim agensom.

Navaljni optužuje Putina da je naredio njegovo ubistvo, što Kremlj negira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar