U trendu

SDP i DPS traze smenu nacelnika Centra bezbednosti Niksic

PODGORICA – Socijaldemokratska partija (SDP) i Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštili su danas da je načelnik Centra bezbednosti (CB) Nikšić Dragoljub Peković direktno odgovoran za incidente koji su se u tom gradu dogodili nakon proslave Dana državnosti i zatražili njegovu smenu.

SDP je pozvao ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Filipa Adžića da pokrene zakonske procedure za smenu Pekovića i da se hitno ispita postupanje policije prema građanima nakon završetka jučerašnje proslave Dana državnosti u Nikšiću, preneo je crnogorski portal CDM.

Kako je navedeno u saopštenju SDP-a, policija nije sprečila grupu ekstremista, “čije skandiranje i ikonografija jasno ukazuju na nameru da isprovociraju i izazovu sukobe”, da dođe u blizinu mesta održavanja proslave 13. jula i time je dozvolila da se podignu tenzije i poveća verovatnoća da dođe do sukoba, a načelnik CB Nikšić morao je imati operativne informacije da se priprema narušavanje javnog reda i mira.

Nikšićki odbor DPS-a je optužio policiju da je namerno propustila provokatore i takođe zatražio hitnu smenu Pekovića i izveštaje o tome da li su procesuirane vođe „paramilitarnih grupa koje su predvodile izgrednike“, prenosi CDM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar