U trendu

SDS S o Penavinom ponašanju

ZAGREB – Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) u hrvatskom Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Boris Milošević izjavio je danas da je na sednici Gradskog veća Vukovara propuštena prilika za dijalog i iskorak i da se svi bolje razumeju bez obzira na to koji jezik i pismo koriste.

On je tako reagovao na potez gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je na sednici Gradskog veća na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici.

Na statutu koji je odbornik SDS S-a Srđan Kolar predao Penavi naslov je bio ispisan ćiriličnim pismom, dok je na latinici podnaslov „Da se bolje razumemo“, što je i naslov kampanje Srpskog narodnog veća koja ima za cilj skidanje stigme sa ćirilice, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Stranačka koleginica Borisa Miloševića Dragana Jeckov istakla je da je „još jednom viđeno kako se gradonačelnik Ivan Penava „odnosi prema pruženoj ruci odbornika SDS S-a, kao što se i do sada odnosio prema odluci Ustavnog suda, a sada i prema Statutu sopstvenog grada“.

Ona je dodala da je Penava ustvari još jednom pokazao da je isključivo gradonačelnik jednog dela građana Vukovara, a to sigurno nisu pripadnici srpske zajednice, prenosi Index.hr.

„Verujem da će doći vreme kada će se u Vukovaru postaviti dvojezične ploče. Ponavljam, ovo je bila pružena ruka poverenja, mira, tolerancije na području gde je mirna reintegracija završena 1998. godine“, navela je Jeckovljeva.

Ona je dodala da je retorika Penave „apsolutno nije iznenadila“, jer se „zna o kome je reč“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.