U trendu

SDT: Dokazi o planiranim ubistvima Katnića, Čađenovića. . .

PODGORICA – Specijalni tužilac Miroslav Turković izjavio je danas da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u saradnji sa policijom prikupilo dokaze da su Stefan Đukić i Emil Tuzović formirali kriminalnu organizaciju koja je planirala više teških ubistava, među kojima i ubistvo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, te napade na državne službenike i šverc droge.

„Članovi te kriminalne grupe planirali su napad na sutkinju Biljanu Uskoković, ali i ubistvo tužilaca Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i policajaca Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića“, kazao je Turković na zajedničkoj konferenciji za medije SDT i Uprave policije o aktuelnim predmetima u nadležnosti SDT, prenela je RTCG.

Specijalni tužilac kazao je da su članovi kriminalne grupe pokušali da stupe u kontakt sa bivšim generalnim sekretarom Vlade Božom Milonjićem, kako bi sa pozicije koju je tada pokrivao ubrzao rasformiranje SDT.

Turković je pročitao i poruke koje su članovi grupe razmenjivali, a prikazane su fotografije iz kojih se vidi da su pratili glavnog specijalnog tužioca Katnića, prenosi RTCG.

Prvobitno su planirali da Katnića ubiju u mestu Busovnik, a potom na Daljmu, dokle bi došli iz Bera, preko brda, jer su, kako je rekao Turković, utvrdili da na tim lokacijama nema kamera.

Kazao je i da su organizatori na Starom aerodromu pronašli stan u kojem je trebalo da borave pre i posle ubistva Katnića.

„Specijalnog tužioca Čađenovića planirali su da dignu u vazduh eksplozivom“, rekao je Turković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.