U trendu

SDT: Formiran predmet o navodima albanskog tajkuna Tačija

PODGORICA – U Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore formiran je predmet povodom navoda albanskog nafnog tajkuna Rezarta Tačija i u toku su istražne radnje, saopšteno je portalu RTCG iz te pravosudne institucije.

Tači je, kako je pisao portal, pomenuo crnogorskog predsednika Mila Đukanovića u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima Frančeskom Zumomo i Fabriom Petručelijem.

„Više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa krivičnog postupka“, navodi se u odgovoru koji je Portalu Javnog servisa poslala specijalna tužiteljka Sanja Jovićević.

Sud u Palermu istražuje da li su Tači i nekoliko italijanskih državljana oprali više od 22 miliona evra.

“Kada smo čuli da se pominje albanski biznismen, pitali smo kolege iz Italije da nam pošalju presudu suda u Palermu. Naravno, bio sam fokusiran na Albaniju budući da su Rezart Tači i druge osobe veoma poznati u Albaniji. Pominje se i banka brata Mila Đukanovića i putovanje od Tirane do Podgorice i nazad. Ovo je odluka suda, a ja i dalje čekam čitav dokument o ovom slučaju, jer se u njemu pominju mnoge uticajne osobe iz Albanije, kao i Crne Gore”, kaže za TVCG albanski novinar Timi Samardžiu, koji je prvi došao do informacija o ovom slučaju.

Iz Prve banke negirali su medijske navode koji, kako kažu, nanose štetu njenim akcionarima.

Portalu RTCG još, kažu, nije stigao odgovor iz Kabineta predsednika Mila Đukanovića na pitanje da li su italijanski istražitelji kontaktirali njega ili njegove pravne zastupnike u vezi sa ovim slučajem.

Ranije su iz Kabineta reagovali na navode albanskih medija i poručili da je reč o, kako navode, kontinuitetu laži i obmana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.