U trendu

SDT: Još se ne zna da li se Bulatović ubio

PODGORICA – Bivši direktor ANB Dejan Peruničić je priveden zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, rečeno je na današnjoj zajedničkoj konferenciji SDT i policije na kojoj je saopšteno i da se još uvek ne zna da li je bivši funkcioner tajne službe Luka Bulatović izvršio samoubistvo.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je rekao da je istraga u vezi sa slučjem Luke Bulatovića još u toku, a tužilac Miroslav Turković potvrdio je i da je Peruničnić uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja

SDT je, kako je kazao, na osnovu dokaza i informacija formiralo predmet o pronalasku predmeta za koje se sumnja da se radi o prislušnom uređaju u kabineta Glavnog specijalnog tužioca.

Peruničić će, rečeo je, biti izveden pred nadležnog tužioca radi utvrđivanja detalja i činjenica.

Katnić kazao je da SDT radi na svim predmetima koji su isključivo u njihovoj nadležnosti i dodao da je pronađen jedan prislušni uređaj i da postoji osnovana sumnja da je to uradila Agencija za nacionalnu bezbednost, ali se, dodao, još ne zna ko je bio korisnik infromacija dobijenih prisluškivanjem.

Rekao je da privednom Peruničiću neće biti određeno zadržavanje ili pritvora, ako za to ne bude uslova.

Govoreći i slučaju Bulatovića, Katnić je rekao da se još ne zna da li je bivši funkcioner ANB izvršio samoubistvo i dodao da istraga traje.

Katnić je rekao i da je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Miljanić svojom izjavom juče „počinio podstrekivanje na vršenje krivičnog dela odavanje službene tajne“,.

Miljanić je juče rekao da javnost mora da zna čije živote je mogao da spasi Bulatović.

Govoreći o životima koji su mogli biti spašeni, a o kojima je govorio Bulatović u opoštajnoj video poruci, Katnić kaže da se to, za sada, odnosi na službenike državnih institucija.

U dosadašnjoj istrazi o tom slučaju zaključeno je da su „mogli biti spašeni životi onih koji su ubijeni ili onih čiji su ugroženi ili je postojala ozbiljna opasnost da su ti životi u određenim okolnostima, radnjama i postupcima državnih organa, mislim na ANB ugroženi“.

„To su životi mene i specijalnih tužilaca, Radonjića i Bakovića i njihovih ljudi. To smo, za sada, zaključili,” kazao je Katnić i dodao da je Luka Bulatović bio „najveći profesionalac i patriota“, kojeg je upoznao.

Policajci su na licu mesta, rekao je Katnić, našli poruku da su podaci u računaru za njega.

Precizirao je da su pronašli sve poruke – one koje je ostavio da se pročitaju, ali i izbrisane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar