U trendu

Sednica tek počela, a Peđi Grbinu izrečene tri opomene

ZAGREB – Aktualno prepodne u hrvatskom parlamentu, nije praktično ni počelo a lider najuticajnije opozicione SDP Peđa Grbin već je dobio tri opomene.

Grbin je, naime, oštro kritikovao nabavku vakcina, a vladu optužio da je odgovorna i istakao da to funkcioniše grozno.

“Odgovorni ste kako funkcioniše distribucija cepiva u Hrvatskoj, a ona funkcioniše grozno. Doze se ne dele na adekvatan način. Vakcinišu se ljudi od 30, 40 godina, a s druge strane rizicne grupe ne mogu do cepiva. Imamo i hronican problem s lekovima zbog nagomilanih dugova koje vaša vlada ne rešava”, rekao je Grbin i pitao šta će vlada preduzeti da se takvo stanje popravi.

U opširnom odgovoru o količini naručenih vakcinan i zastoju u isporuci, Plenković je rekao, između ostalog, da to 1. jula Hrvatska želi da ima oko 55 odsto procepljene populacije.

Kada je reč o dugovima prema veledrogerijama, preijer je rekao Grbin da, ako želi da plaši ljude da lekova nema, onda je to odgovornost lidera SDP.

„Vi se nosite s tim, ali to se ne dogada. Pre Božica smo isplatili 1,3 milijarde kuna, sad je doznačeno 980.000 milipna, a razgovori se nastavljaju. Ući ćemo u strukturu troškova i videti razloge duga”, rekao je Plenković.

Grbin je mu je na to odgovorio da u vreme SDP-ove vlade nije bilo problema s isporukom lekova, a da o nedostatku lekova ne govori on, već pacijenti.

Tokom Aktulenog prepodneva poslanici premijeru Plenkoviću i ministrima postavljajui pitanja.

Predsednik Sabora Gordan Jandroković na početku Aktualnog prepodneva saopštio je Dnevni red na kojem je 90 tačaka i za to vreme Grbinu izrekao tri opomene.

Redovno zasedanje sabora počelo je danas i trajaće do polovine jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar