U trendu

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost nije odrzana

PODGORICA – Sednica Veća za nacionalnu bezbednost danas nije održana zbog nepojavljivanja pet članova Veća, uprkos tome što je održavanje sednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Veća, saopšteno je iz Kabineta predsednika crnogorske Vlade Zdravka Krivokapića.

Na sednici su se pojavili sledeći članovi Veća: premijer Zdravko Krivokapić, kao predsednik Veća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Nedolaskom pet članova Veća onemogućeno je usvajanje izveštaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obaveštajno-bezbednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine.

Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izveštaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izveštaja u celini. U tom smislu, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u cilju potpune transparentnosti, već sutra, predsednik Veća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sednicu za 16:00 sati, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izveštaja.

Ranije danas crnogorski mediji su preneli tvrdnju prredsednika Socijaldemokratske partije Crne Gore Raška Konjević objavljenu na njegovom tviter nalogu da premijer Zdravko Krivokapić želi da na današnjoj sednici Većat izdejstvuje zaključak o smeni direktora policije Zorana Brđanina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar