U trendu

Šef diplomatije HR Radman od sutra u dvodnevnoj poseti SRB

ZAGREB – Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman boraviće od sutra u dvodnevnoj poseti Srbiji, potvrđeno je za Tanjug u hrvatskom Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova.

„Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman boraviće u četvrtak, 15. oktobra u Subotici, gde će se sastati sa predstavnicima hrvatske manjine i prisustvovati potpisivanju Ugovora o finansijskoj pomoći za realizaciju strateških projekata hrvatske nacionalne manjine“, navodi se u odgovoru hrvatskog Ministarstva na uput Tanjuga da li su tačne nezvanične informacije o poseti ministra Radmana.

Kako su naveli u tom Ministarstvu, Radman će u Subotici takođe prisustvovati svečanom otkrivanju spomenika biskupu Ivanu Antunoviću, kada će biti dodeljene i zahvalnice zaslužnima za postavljanje spomenika.

U petak, 16. oktobra, Radman će prisustvovati misi u crkvi svetog Jurja u Petrovaradinu, a nakon toga će učestvovati na svečanosti primopredaje spomen kuće bana Josipa Jelačića Hrvatskom nacionalnom veću.

Radman će posle toga prisustvovati i svečanoj akademiji u atriju Biskupskog doma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar