Seks skandali i dalje tresu Ameriku: Još jedan kongresmen napušta položaj zbog optužbi

Treći član američkog Kongresa napušta položaj zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje a reč je o republikanskom kongresmenu iz Arizone Trentu Frenksu koji je saopštio da podnosi ostavku pošto je Etički komitet Predstavnickog doma objavio da će otvoriti istragu zbog mogućeg seksualnog zlostavljanja pripadnica njegovog osoblja.

U saopštenju objavljenom kasno sinoć, Frenks je priznao da je članice osoblja doveo u neugodnu situaciju kada je raspravljao o pitanjima veštačke oplodnje i rađanja putem surogat roditelja, ali je odbacio da je imao bilo kakav fizicki kontakt sa njima, prenosi Glas Amerike.

Frenksovo saopštenje usledilo je nakon što je senator Al Franken u četvrtak najavio da će podneti ostavku, usled sve burnijih zahteva svojih kolega da napusti položaj zbog optužbi za neprimereno seksualno ponašanje.

Ranije ove nedelje, povukao se sa funkcije član Predstavničkog doma Kongresa sa najdužim stažom, demokratski kongresmen iz Mičigena Džon Konijers, koji je odbacio optužbe da je seksualno uznemiravao nekoliko žena, uključujuhci bivše članice osoblja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.