U trendu

Sekulović: Očekujem da se Veljović povuče posle odluke o v. d.

PODGORICA – Novi crnogorski ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović izjavio je večeras da očekuje da će se, kada dođe do odluke o imenovanju vršioca dužnosti direktora Uprave policije, aktuelni direktor policije Veselin Veljović povući sa te funkcije.

„Mi smo u procesu konsultacija sa potencijalnim kandidatima za vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije“, rekao je Sekulović podgoričkim Vijestima.

Sekulović je dodao da je on, kao i potpredsednik Vlade Dritan Abazović , obavio razgovor sa Veljovićem.

„Ukoliko se to eventualno ne desi, postoji mehanizam, koji je vezan za Parlament Crne Gore. Direktor Uprave policije dva puta podnosi izvještaj Odboru za bezbjednost i odbranu. Ukoliko Odbor negativno ocijeni izvještaj, a ne treba biti posebno vidovit kakav će biti stav skupštinskog odbora, ovog sadašnjeg, ministar unutrašnjih poslova ima zakonsku mogućnost da pokrene postupak razrješenja direktora Uprave policije, da ga procesuira ka Vladi“, kazao je Sekulović.

On je poručio da su u razgovorima sa Veljovićevim pomoćnicima kao potencijalnim kandidatima, jer ih na to obavezuje zakon.

„U slučaju da direktor Uprave policije ne vrši svoju funkciju, među pomoćnicima se traži vršilac dužnosti, najduže do šest mjeseci. Čim do toga dođe, ja ću hitno raspisati konkurs za novog direktora. Ohrabrujem potencijalne kandidate da se prijave. Kandidature će biti vrednovane na fer način“, kazao je ministar.

Podgorički list „Dan“ objavio je u četvrtak da je Veljović „saopštio saradnicima da više neće biti na toj funkciji, ali i da neće podneti ostavku“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.