U trendu

Selakovic: Neprihvatljive jednostrane akcije, SRB će pobediti

NIKOZIJA – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da su, ako postoje pregovori kao diplomatski način za rešavanje pitanja između Beograda i Prištine, neprihvatljive jednostrane akcije koje nailaze na skromne reakcije, a ne i na čvrste osude, i poručio da veruje da će razum, odnosno Srbija pobediti.

Selaković je u Nikoziji, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kiparskim ministrom spoljnih poslova Janisom Kasulidisom, rekao da situacija na KiM danas deluje malo mirnije, ali da je i dalje krhka, a kao poseban razlog za to naveo to što je „neko uspostavio jednostranost kao ključni princip za rešavanje problema“.

„Ako imamo pregovore, kao diplomatski način da rešimo sva pitanja koja postoje između Beograda i Prištine ili da normalizujemo komunikaciju i normalizujemo situaciju, onda nije ni normalno ni prikladno ni prihvatljivo imati jednostrane akcije koje će naići samo na neke skromne reakcije nekih država, bez ikakve suštinske i čvrste osude“, rekao je Selaković.

On je podsetio da Srbi na KiM nisu mogli da učestvuju na
referendumu o ustavnim promenama 16. januara ove godine, kao ni na predsednickim i parlamentarnim izborima 3. aprila ove godine.

„Sve su to bile jednostrane odluke“, naglasio je Selaković.

Selaković je ukazao da nije reč samo o ličnim kartama i registarskim oznakama, „već o načinu ponašanja“.

„Ako je neko zaista usmeren ka tome da traži mirno rešenje za sva postojeća pitanja onda taj ne bi trebalo da se ponaša na način na koji se ponasao sinoć i čvrsto verujem da će razum pobediti, što znači da će Srbija pobediti“, zaključio je Selaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar