U trendu

Senator Grejm donira pola miliona za Trampove izborne tužbe

VAŠINGTON – Ugledni član Republikanske stranke, senator iz Južne Karoline Lindzi Grejm najavio je da će večeras donirati pola miliona za Trampove postizborne tužbe.

U intervjuu kanalu Foks njuz senator Grejm izjavio je da će tako veliku sumu novca donirati Trampovom pravnom timu da bi se uspešno borio da dokaže „teške optužbe za mahinacije tokom prebrojavanja glasova“, preneo je danas Vašington tajms.

Inače, senator Grejm je u početku bio oštar kritičar Donalda Trampa i u više prilika je isticao da ne podržava njegovu predsedničku kandidaturu 2016. godine, jer je Tramp loše govorio o Grejmovom prijatelju, legendi američke političke scene, a danas pokojnom senatoru i bivšem predsedničkom kandidatu republikanaca Džonu Mekejnu koji je izgubio od demokrate Baraka Obame na izborima 2008. godine.

Ipak, Grejm je nakon sastanka sa Trampom 2017. godine, promenio registar i postao jedan od pouzdanih saradnika predsednika SAD koji je otada često i javno istupao u odbranu šefa Bele kuće.

Grejm je u međuvremenu, 2019. godine imenovan na mesto predsedavajućeg senatskog komiteta za pravosuđe i rukovodio je imenovanjem Ejmi Koni Beret u veće Vrhovnog suda SAD neposredno pred predsedničke izbore, u oktobru ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.