U trendu

ล est meseci zatvora zbog pretnji Demokratoj CG 2017.

PODGORICA – Mojkovฤanin Goran Staniลกiฤ‡ pravosnaลพno je osuฤ‘en na ลกest meseci zatvora zbog pretnji funkcionerima Demokrata u septembru 2017. godine, uoฤi lokalnih izbora u tom gradu.

U presudi bjelopoljskog Osnovnog suda piลกe da je Staniลกiฤ‡ kriv jer je izvrลกio produลพeno kriviฤno delo ugroลพavanje sigurnosti.

On je 12. septembra 2017. zvaniฤnicima Demokrata – meฤ‘u kojima su bili i lider partije Aleksa Beฤiฤ‡ i generalni sekretar Boris Bogdanoviฤ‡ – ispred stranaฤkih prostorija u Mojkovcu, iz dลพipa, pretio bacanjem bombe.

Kasnije istog dana, Staniลกiฤ‡ je pozvao telefonom ฤlana mojkovaฤkog odbora Demokrata Aleksandra Bogavca, rekavลกi mu โ€œda ฤ‡e mu Beฤiฤ‡ platitiโ€.

Dan kasnije, Mojkovฤanin je pretio Beฤiฤ‡u i na svom Fejsbuk nalogu.

โ€Razumem tvoj strah, i treba da te bude jer oni koji laลพu treba da se boje za sebe… Jer vidim da si patoloลกki laลพov, zato se ฤuvaj ili traลพi opravdanje kod svog poslodavcaโ€, napisao je, izmeฤ‘u ostalog.

Demokrate su nakon incidenata saopลกtile da je Staniลกiฤ‡ aktivista mojkovaฤkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) i da je โ€œbezbednosno interesantnaโ€ osoba, prenele su podgoriฤke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.