U trendu

Si Djinping čestitao Kineskoj medijskoj grupi jubilej

Predsednik Kine Si Djinping čestitao je Kineskoj medijskoj grupi (CMG) 80. godišnjicu početka rada Kineske narodne radiodifuzije prema inostranstvu.

U proteklih 80 godina, pod rukovodstvom KP Kine, Kineska narodna radiodifuzija prema inostranstvu je prenosila  slavnu tradiciju, nikada nije zaboravljala prvobitnu misiju, objavljivala je predloge KP Kine, sveobuhvatno reklamirala razvoj Kine i aktivno pričala kineske priče i širila glas Kine, naveo je u pismu Si koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije.

Si je naglasio da se nada da će Kineska medijska grupa nastaviti da dalje inovira i jača izgradnju medjunarodnih komunikacionih sposobnosti, stvara nove mejnstrim medije svetske klase sa jakim vodjstvom, komunikacijskom snagom i uticajem, kao i da će davati veći doprinos za ostvarenje kineskog sna o velikom podmladjivanju kineske nacije i promovisanju izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo. 

Pre osamdeset godina, 30. decembra 1940. godine, emitovan je program na japanskom jeziku prve radio stanice koju je osnovala KP Kine pod imenom KSNCR (Novi kineski radio). Kineska medijska grupa danas koristi 44 jezika za medjunarodnu komunikaciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.