U trendu

Si Đinping za ostvarenje mira, stabilnosti i razvoja Avganistana

Predsednik Kine Si Đinping ocenio je danas u poruci upućenoj učesnicima Trećeg sastanka šefova diplomatija zemalja suseda Avganistana da se  ta zemlja, koja je prošla kroz muke i nevolje, nalazi u ključnom periodu prelaska iz haosa u vladavinu.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), učesnici tog sastanka su susedi i partneri Avganistana i svi su pripadnici zajednice koji dele zajedničku sudbinu i budućnost.

Mir, stabilnost, razvoj i prosperitet u zemlji predstavljaju očekivanje naroda Avganistana, takođe su u skladu sa zajedničkim interesima zemalja u regionu i međunarodne zajednice, rekao je Si.

Si je istakao da je razvoj prijateljstva sa susedima princip na kome Kina uvek insistira.

Kina dosledno poštuje suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Avganistana, zalaže se za ostvarenje mira, stabilnosti i razvoja u toj zemlji. Mehanizam koordinacije i saradnje zemalja suseda Avganistana, od svog osnivanja u septembru prošle godine, igrao je konstruktivnu ulogu u stabilizaciji situacije u Avganistanu, ocenio je Si.

On je između ostalog naglasio potrebu da zemlje susedi Avganistana ulažu sopstvene napore u izgradnju konsenzusa i podržavaju napore avganistanskog naroda za stvaranje lepe budućnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.