U trendu

Si pozvao na unapređenje kineske modernizacije

Kineski predsednik Si Đinping u utorak je naglasio važnost pravilnog razumevanja i snažnog unapređenja kineske modernizacije u obraćanju na otvaranju studijske sesije u Partijskoj školi Centralnog komiteta KP Kine (Nacionalna akademija upravljanja). 

„Sumiranje i razrada teorije kineske modernizacije je velika teorijska inovacija postignuta na 20. Nacionalnom kongresu KPK i predstavlja poslednje veliko dostignuće u razvoju naučnog socijalizma“, rekao je Si koji je takođe generalni sekretar Centralnog komiteta KPK.

Si je naglasio da je Partija od 18. Nacionalnog kongresa KPK 2012. godine napravila novi napredak zasnovan na prethodnim istraživanjima, kontinuirano je ostvarivala inovacije i otkrića u teoriji i praksi i uspešno je napredovala i proširila kinesku modernizaciju, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

„Istorijska dostignuća i promene, posebno eliminisanje apsolutnog siromaštva i završetak izgradnje umereno prosperitetnog društva u svakom pogledu, rezultirali su snažnijim institucijama, snažnijim materijalnim osnovama i izvorom inspiracije za preuzimanje veće inicijative za kinesku modernizaciju“, dodao je Si.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.