U trendu

Sijarto: Nuklearna elektrana Paks biće dovršena do 2030.

BUDIMPEŠTA – Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto saopštio je danas da „pravi građevinski radovi“ na dogadnji nuklearne elektrane Paks mogu da počnu pošto su dobijene sve neophodne dozvole Uprave za atomsku energiju.

„Mi, Mađari, gradimo nuklearnu elektranu Paks kako bismo od 2030. godine mogli da se oslobodimo svih neizvesnosti na međunarodnom energetskom tržištu i da dugoročno zadržimo našu šemu smanjenja cena komunalnih usluga“, naveo je Sijarto, prenosi MTI.

Jedna od najozbiljnijih svetskih kriza je energetska kriza, naveo je Sijarto u video snimku objavljenom na Fejsbuku, dodajući da će u narednim godinama zemlje koje budu u stanju da proizvedu značajan deo energije koja im je potrebna imati veliku prednost u odnosu na one koje to ne budu mogle da učine.

„Dozvola za izgradnju dijafragme zida i dozvola za stabilizaciju tla najvažniji su preduslovi za realizaciju projekta. Prva je već dobijanja, a pošto je danas dobijena i druga, ‘pravi građevinski radovi’ mogu da počnu“, istakao je Sijarto, prenosi mađarska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.