U trendu

Sijarto otvorio 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru

MOSTAR – Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto otvorio je danas 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru i poručio da mu je velika čast što Mađarska ima priliku da bude zemlja partner ove manifestacije.

Sijarto je rekao da je Mađarska na ovom Sajmu zastupljena sa 24 preduzeća da bi se, kako je rekao, dodatno ojačala privredna saradnja.

„Mađarska vlada podržava ova preduzeća da bi oni sa vama sarađivali što aktivnije, da bi trgovali sa vama i provodili investicije kod vas i da na taj način jačaju odnose zemalja Zapadnog Balkana, BiH i Mađarske“, rekao je Sijarto.

Poručio je da je cilj Mađarske ubrzavanje evropske integracije ovog područja.

Prisutnima su se obratili direktorka Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Mađarska, koja će sa svojim izlagačima predstaviti privrednu, gastronomsku i kulturnu kulturnu ponudu, a uz izlagače iz te zemlje, na sajmu su prisutni i izlagači iz drugih zemalja regiona i sveta.

Ovogodišnji Mostarski sajam održava se nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.