U trendu

Širom Republike Srpske služene božićne liturgije

BANJALUKA – Proslava Božića počela je ponoćnim liturgijama širom Republike Srpske, dok su jutros služene liturgije.

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je jutros liturgiju u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju i poručio da su rođenjem Boga na zemlji pobeđena smrt i greh, a ljudi spašeni, navodi RTRS.

„Budimo u zajednici sa Bogom, setimo ga se uvek i on će uvek biti svetlost, radost, istina i smisao našeg života i ljubav od koje se sve naše ljubavi hrane“, rekao je vladika Dimitrije.

U hramu Pokrova presvete Bogorodice u Rudicama Božićnu liturgiju služio je paroh Đorđe Stikić, koji je nakon liturgije vernicima pročitao Poslanicu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, koji je poželeo da Božić donese ljubav, sreću i mir u srca svih vernika, prenosi RTRS.

Na liturgiji u crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Šamcu veliki broj vernika lomio je česnicu u kojoj su bila tri zlatnika koje je donirala opština Šamac.

U porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši u Brčkom, jutros je nakon liturgije upriličeno lomljenje i podela božićne česnice u kojoj su bili sakriveni žetoni za srebrni i zlatni novac.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je na Božić liturgiju u Sabornoj crkvi u Bijeljini i u besedi poželeo mir u kući, srcu i duši srpskog naroda.

„Pravoslavni Srbi treba da idu duhovnim putem vere, mira i blagosloba Božijeg, putem ljubavi prema Bogu i bližnjima, i prema Kosovu i Metohiji gde su juče mladi ranjeni samo zato što su nosili badnjake svojim kućama“ poručio je vladika Fotije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar