U trendu

Skaj Njuz Austreliji zabranjeno da postavlja nove sadržaje

KANBERA – Jutjub je na nedelju dana zabranio Skaj Njuz Austreliji da postavlja nove sadržaje, saopštivši da je prekršila pravila o širenju dezinformacija o kovid-19.

Jutjub je izdao upozorenje u okviru svoje politike o tri upozorenja, na osnovu koje poslednje znači trajno uklanjanje sadržaja, preneo je BBC.

Jutjub nije ukazao na određene stavke, ali je naveo da se protivi materijalu koji bi mogao da nanese štetu u realnom svetu.

Digitalni urednik TV kanala rekao je da je odluka uznemirujući napad na sposobnost slobodnog mišljenja.

Skaj Njuz Austrelia je u vlasništvu podružnice Njuz Korpa Ruperta Murdoka i ima 1,85 miliona pratilaca na Jutjubu.

Zabrana bi mogla da utiče na prihod od Gugla.

Jutjub je naveo u saopštenju da je došlo do jasne i uspostavljene politike medicinskih dezinformacija vezanih za kovid-19 zasnovanih na lokalnim i globalnim smernicama zdravstvenih vlasti.

Portparol Jutjuba je izjavio za Gaardijan da ne dozvoljava sadržaj koji negira postojanje kovid-19 ili koji ohrabruje ljude da koriste hidroksihlorokin ili ivermektin za lečenje ili prevenciju virusa.

Skaj Njuz Austrelija je saopštila da je pronašla stare video snimke koji nisu u skladu sa pravilima Jutjuba i da je ozbiljno shvatila posvećenost ispunjavanju uredničkih očekivanja i očekivanja zajednice.

Ona je, međutim, negirala da je bilo ko od njenih voditelja ikada negirao postojanje kovid-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.