U trendu

Skandal „Grilo“ prešao u parlament

RIM – Skandal u porodici Bepe Grila, jednog od osnivača Pokreta pet zvezdica, čiji sin je optužen da je sa dvojicom prijatelja silovao jednu studentkinju, prerastao je u političko pitanje, piše list „Fato Kotidijano“.

Iz medija i društvenih mreža, koji su naširoko o tome izveštavali, slučaj je prešao u Kameru, donji dom parlamenta.

Tome je doporineo sam Bepe Grilo, objavljujući video poruku u kojoj krivicuprebacuje na pomenutu studentkinju, sudije, medije i ceo sudski sistem.

Član parlamenta Đulija Bonđorno rekla je da će video poruku Grila odneti u Tužilastvo jer, prema njenim rečima, potvrđuje iznete optužbe.

Zamenik sekretara Demokratske stranke Pepe Provencano optužio je Grila da „koristi svoju javnu i plitičku moć da zaštiti sina“.

Stranka „Liga“ tvrdi da Grilo primenjuje „selektivnu pravdu, jer u subotu, za njega Salvini je kriv, a u nedelju njegov sin nije kriv“.

Bivši premijer Đuzepe Konte je u saopštenju agenciji Adnkronos izjavio kako „razume Grilovu muku, ali ne sme se prevideti devojčin bol“, i potvrdio svoju i veru Pokreta pet zvezdica, u autonomijiu i nezavisnost sudskog sistema.

Mnogi kritikuju Kontea da je zakasnio da se javno oglasi povodom skandala i da njegove reči nisu jasna osuda.

Konte je u delikatnom položaju, jer upravo ovih dana, bivši premijer i Bepe Grilo, zajednički pripremaju rekonstrukciju Pokreta pet zvezdica.

Mediji primećuju da su iz gotovo unisone osude postupka Bepe Grila izostali važni članovi Pokreta pet zvezdica, ministar za inostrane poslove, Luiđi Di Majo i predsednik donjeg doma parlamenta Roberto Fiko, koji se još uvek javno nisu oglasili povodom skandala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.