U trendu

Skandalozni formani razgovori Abazovića sa Đukanovićem

PODGORICA – Poslanik Demokratske Crne Gore, koja odbija da o formiranju nove vlade razgovara sa GP URA Dritana Abazović, Momo Koprivica, poručio je danas da je skandalozno za crnogorsku javnost to što su predstavnici tog pokreta i formalno razgovarali sa Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića.

Koprivica je na konferenciji za novinare rekao da su ti razgovori bili tajni, odnosno da je saopštenje o razgovorima objavljeno tek nakon što je prema svojim saznanjima tu informaciju objavio jedan crnogorski portal.

„Verovatno je to jedan od poslednjih u nizu, a nikako prvi sastanak. Da stavr bude gora i apsurdnija, govori sastanak da se taj međupartijski razgovor DPS-a i Ure vodio u državnoj instituciji, po njihovom priznanju“, rekao je Koprivica.

On je kazao da je reč o partijskom dijalogu koji je vođen u državnoj instituciji – Predsedništvu Crne Gore, sedištu Đukanovića.

Razgovoru su, podsećaju prisustvovali Đukanović, Abazović, Ivan Vuković i polanik DPS-a Danijel Živković, a sa strane URA funkcioner Mikić.

„Šta preostaje nakon toga? Da dovrše zloupotrebu i državnih resursa i inresa tako to će zaključiti koalaclicioni sporazum u Vili Gorica“, rekao je Koprivica.

Istakao je da je sve na šta su oni upozoravali duže vreme dobilo potvrdu, odnosno da je sve dogovoreno, pa i, kako je rekao, „plan revare“.

Naveo je, međutim, da taj plan i taj dogovor nailazi na probleme u realizaciji zbog političkog delovanja Demokrata i delovanja još nekih parlementarnih partija kojima se taj plan razobličava.

„Ali i zbog sve masovnijih narodnih protesta ptotiv izdaje izborne volje građane, protiv političke prevare i protiv političke korupcije“, rekao je Koprivica.

On tvrdi da je još pre mesec dana dogovoreno da URA dobije pet mesta u novoj vladi i funkciju premijera, dok je SNP dobio sedam mesta, od čega tri u vladi, a četiri pozicije bi, prema njegovim rečima, pripale onim subjektima koji pokušavaju da zbune i umire javnost kako bi olakšali predaju vlasti DPS-u.

A sve je, kaže, počelo da je Abazoviću posle parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. ponuđen 21 milion evra da ne uđe u koaliciju sa listom Za bolju budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija.

Najavio da će protesti Demokrata biti nastavljeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar