U trendu

Skoplje: Rodbina stradalih ispred sedista agencije

SKOPLJE – Rodbina i prijatelji putnika autobusa kompanije „Besa trans“, koji je izgoreo u saobraćajnom udesu u Bugarskoj, okupili su se jutros ispred sedišta te turističke agencije u Skoplju kako bi dobili dodatne informacije o svojim najbližima i njihovom stanju.

Nekoliko policijaca od jutros, u skopskoj Staroj čaršiji, obezbeđuje sedište „Besa transa“, čiji je autobus na putu iz Istanbula danas doživeo nesreću u Bugarskoj, u kojoj je poginulo 46 putnika, uglavnom državljana Severne Makedonije, prenosi MIA.

Agencija „Besa trans“ je trenutno zaključana i čeka se da deo uprave stigne na posao.

Severnomakedonski ministar spoljnih poslova Bujar Osmani izrazio je zahvalnost na brzoj reakciji bugarskih zdravstvenih vlasti, dodajući da je svih sedam preživelih zbrinuto u bolnici „Pirogov“ u Sofiji i da su u stabilnom stanju.

„Svi pacijenti su na vreme zbrinuti, ukazana je prva pomoć, svi su u stabilnom stanju. Očekujemo da ostanu dan-dva da bismo ih kasnije prebacili u Skoplje“, izjavio je Osmani nakon obilaska bolnice u Sofiji.

Prema informacijama severnomakedonskih nadležnih organa, četiri autobusa „Besa transa“ su tokom vikenda putovala u Tursku.

Kompanija „Besa trans“ registrovana je u Ćustendilu, u Bugarskoj, i ima kancelarije u Skoplju i drugim gradovima u Severnoj Makedoniji.

Posluje od 2011. godine, a od 2019. godine njome rukovodi Azdren Zuberi, državljanin Severne Makedonije albanskog porekla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.