U trendu

Skup EANA u Sarajevu, Tanjug na panelu o buducnosti agencija

SARAJEVO – U Sarajevu se do sutra održava prolećna konferencija i generalna skupština Evropske alijanse novinskih agencija (EANA), a glavna tema konferencije koja okuplja direktore i druge predstavnike vodećih novinskih agencija u Evropi je „Činjenice i fikcija u ratu i pandemiji“.

Domaćin tog velikog medijskog skupa, koji je sinoć svečano otvoren u sarajevskoj Većnici, je federalna novinska agencija FENA.

EANA okuplja vodeće novinske agencije iz većine evropskih zemalja, ukljucujući neke od najuticajnijih svetskih medija, kao što su francuska agencija AFP, nemačka DPA, turska AA ili britanski PA Media.

Po broju ucesnika i uticaju kuća koje predstavljaju, ovo je najveći medijski skup ikada organizovan u BiH, ocenio je Elmir Huremović, direktor FENA.

Generalna direktorka novinske agencije Tanjug Manja Grčić govornik je panelu „Pogled u budućnost: Perspektive novinskih agencija posle kovid-19 i rat u Evropi – uloge novinskih agencija u društvima“.

Na skupu se održavaju panel diskusije na razlicite teme: Trenutno stanje stvari- Poverenje u medije: gde su novinske agencije, Poslovni model novinskih agencija u borbi protiv dezinformacija, Pogled u budućnost, Perspektive evolucije novinskih agencija nakon kovida, Uloga novinskih agencija u društvima i rat protiv informacija: glavni urednici EANA o ratu u Ukrajini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.