Skup najuticajnijih građevinskih kompanija u Beču

BEČ – U Beču su se okupile najuticajne građevinske kompanija iz celog sveta, a na skupu koji tradicionalno organizuju Austrijska privredna komora i Evropska preduzetnička mreža Austrije rezultate u oblasti savremene gradnje je predstavila i srpska „BK group – Dana holdings“.

Tema ovogodišnjeg skupa koji je okupio oko 600 kompanija je „Future of Building“ („Budućnost gradnje“), a učesnici manifestacije su uključeni u radionice „Zelena gradnja“, „Gradnja i građevinski materijal budućnosti“ i „Digitalizacija, povezane zgrade i augmentativna stvarnost“, saopštila je BK grupa.

Kako se navodi, akcenat je na „smart gradovima“, odnosno na primeni smart tehnologija, koje grupacija Dana holdings uveliko primenjuje, a primer za to je projekat „Minsk world“ u Belorusiji.

„Sve što je najsavremenije i najkvalitetnije u oblasti građevinarstva, vodeći pritom računa o zaštiti životne sredine, ugrađujemo u naše objekte koje podižemo od Austrije i Nemačke, preko zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, pa do Ujedinjenih Arapskih Emirata“, rekao je Simon Dragomir Karić, potpredsednik kompanije Dana holdings.

On dodaje da je na skupu u Beču imao niz susreta sa predstavnicima velikih građevinskih korporacija zainteresovanih za ono što Dana holdings radi širom sveta.

„Meni je čast da mogu da predstavim naša dostignuća u oblasti građevinarstva, koja su veoma zapažena, i što mogu kolegama iz svetskih kompanija da ukažem na ono što smo mi već inkorporirali u naš sistem rada i čime su građani više nego zadovoljni“, rekao je Karić.

Prošlogodišnji bruto obrt Dana holdingsa procenjen je na 33 milijarde dolara, a trenutno vode posao čiji je portfolio oko 20 milijardi dolara, što je preko 10 miliona kvadratnih metara stambenog prostora, biznis centara, bolnica, aerodroma…

Kazao je i da predstvanici „BK group – Dana holdings“ u svakoj prilici potencijalnim stranim investitorima ukazuju na to da je Srbija postala idelano mesto za ulaganja i da je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio takvu političku i ekonomsku klimu koja odgovora i najzahtevnijim kompanijama, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.