U trendu

Skup u Pragu koristan za SR, nije protiv RU vec za Evropu

PRAG – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je današnje okupljanje Evropske političke zajednice u Pragu bilo korisno za našu zemlju, jer je mogao da se obrati na jednom mestu onima koji odlučuju u Evropskom savetu, kao i da nije razumeo da je to bio skup protiv Rusije, već da svi pokažu da pripadaju Evropi.

Na pitanje novinara koliko je koristan format EPZ i kako komentariše to što iz EU kažu da je važno ko je bio danas na zajedničkoj fotografiji, kao i izjavu Žozepa Borelja da je to bila neka vrsta okupljana Evropljana nasupot Rusiji, Vučić je rekao da je razumeo su se evropski lideri okupili u Pragu. ne nasuprot nekom, već da svi pokažu da pripadaju Evropi.

Neki i ne pripadaju geografski, ali valjda žele da pokažu da pripadaju evropskim vrednostima, dodao je Vučić.

„Za nas je bilo vrlo korisno, da budem pošten, jer da sve ovo kažem da me čuje njih 20 ili 30, odnosno njih 15 ili 20 koji odlučuju u Evropskom savetu, ne bih imao šanse za pola godine da ih sve obiđem. To je bila idealna prilika za nas, da imamo dobre susrete i sastanke i pružimo neku informaciju, kao i da saznamo neke stvari“, rekao je predsednik Srbije.

Dodaje da je sve saslušao i o tome šta mnogi počinju da rade u svojim zemljama po pitanju energetske i ekonomske krize.

Vučić je rekao da će i Srbija deo toga da primeni i da će o tome govoriti u subotu, kada se bude obraćao javnosti.

„To (EPZ) je svakako korisno za nas, ne razumem da li je ovo neka zamena, nama ovo znači i koristi, a sad kad i kako će da se nastavi, ubrza ili uspori evropski put… otom potom, imaćemo do decembra vremena da o tome govorimo“, zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.