U trendu

Slavna glumica pronađena mrtva u svom domu (foto)

Španska glumica Veronika Forke, koja je glumila u Oskarom nagrađenoj mračnoj komediji reditelja Pedra Almodovara „Kika“, pronađena je mrtva u ponedeljak u svom domu u Madridu, saopštila je policija.

Forke, koja je 1. decembra napunila 66 godina, bila je jedna od najpopularnijih španskih glumica tokom 1980-ih i 1990-ih, pojavljujući se u mnogim komedijama.

Veronika je osvojila nagradu za najbolju glumicu 1994. na dodjeli Goja nagrada, najvećeg španskog filmskog priznanja, za ulogu u filmu “Kika” kao mlade šminkerke koja započinje vezu s posinkom šaljivog američkog pisca.

Forke se takođe pojavila u Almodovarovom filmu iz 1984. „Čime sam to zaslužio?“, njegovom prvom filmu koji je bio prikazan u bioskopima u Sjedinjenim Državama, i „Matadoru“ iz 1986. godine.

Njen kolega, španski glumac Antonio Banderas, koji se uz nju pojavio u „Matadoru“, izrazio je saučešće na Tvoteru.

– Zbogom Veronika Forke. Radio sam s njom pre nekoliko godina i sećam se jedne slatke, duhovne žene i vrlo dobre kolegence – napisao je nedugo nakon što je stigla vest o njenoj smrti.

Ćerka reditelja i spisateljice, Forkeje započela studije psihologije, ali se na kraju prebacila na glumu. Radila je s nekim od najvažnijih reditelja u španskoj kinematografiji, uključujući Luisa Garsiju Berlangu i Antonija Mercera, navodi se na veb stranici španskog ministarstva kulture. Veronika se takođe pojavila u bioskopima i na televiziji, nedavno i u posebnom izdanju španske verzije kulinarskog šou programa “MasterChef Celebrity”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.