U trendu

Slucki: Ponašanje Kijeva vodi u jugoslovenski scenario

KIJEV – Približavanje Kijeva članstvu u NATO neće značiti da će povratiti uticaj u Donbasu na istoku Ukrajine, ali može da izazove jugoslovenski scenario, rekao je danas predstavnik ruske Dume za spoljna poslova Leonid Slucki.

U razgovoru sa novinarima, Slucki je ocenio da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski „otkrio konačni cilj svih nedavnih provokacija – prinudno pristupanje Ukrajine NATO, bez obzira na uzavrele tenzije unutarukrajinskog konflikta ili mišljenje ljudi, uključujući ljudi iz Donbasa“, preneo je TAS S.

„Izjave Zelenskog da samo ulazak Ukrajine u NATO može da zaustavi rat u Donjecku i Luganskoj Narodnoj Republici, samo je šlag na tortu kampanje Kijeva o namernoj eskalaciji u Donbasu. Međutim, ovakav stav neće vratiti Donjeck i Lugansk pod uticaj Kijeva, naprotiv, može da izazove jugoslovenski scenario u Ukrajini“, rekao je poslanik Dume.

Slucki je podsetio da je nedavno dete stradalo u Donbasu u napadu ukrajinskog drona.

„Da li smo čuli izvinjenja i saučesće od Kijeva? Naravno, ne. Naprotiv, režim iz Kijeva pušta lažne vesti i trči kod svojih zapadnih dobrotvora, moli da se priključi Alijansi. Umesto što ohrabruje Kijev, Zapad mora čvrsto da insistira na implementaciji sporazuma iz Minska i Pariza, u kojem je učestvovala Ukrajina, ne Rusije. U suprotnom, ceo proces unutar-ukrajinskog pitanja će doći u ćorskokak“, zaključio je Slucki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.