U trendu

Šmit: Sa Vučićem nikada ne pričamo o pojedincima

BIJELJINA – Srbija je veoma važan sused za Bosnu i Hercegovinu i svim politički odgovornim osoba bih preporučio da ostvaruju kontakte sa Beogradom, izjavio je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i najavio da će pravoslavni Božić, 7. januara, dočekati sa Srbima u Sabornoj crkvi u Mostaru.

Šmit je u emisiji Mat BN tv. rekao da je tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao pragmatične razgovore o temama koje se tiču BiH i ističe da nikada ne razgovaraju o pojedincima, već o poslu, infrastrukturi i saobraćaju.

“Gospodin Vučić po tom pitanju ima svoje probleme i kada je reč o Kosovu, ali ja upravo savetujem da se ti problemi ne prenose na Bosnu i Hercegovinu i obrnuto bih isto tako svim politički odgovornim osobama preporučio da se sa važnim susedom Srbijom ostvaruju ti kontakti. Na kraju povećao se promet roba i trgovine sa Srbijom”, kazao je Šmit.

Poslednjih sedmica je, kaže, imao i kontakt sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i najavio da će se uskoro ponovo sastati sa njom.

Imao je poruku za hrvatskog predsednika Zorana Milanovića sa kojim, kako kaže, nema neke intenzivne kontakte.

“Predsednik Hrvatske – sa njim nemam neke intenzivne kontakte i tu bih ponekad preporučio da se ne meša toliko ili da se više uzdržava kada je reč o Bosni i Hercegovini i bh. unutrašnjoj politici. Ćutanje je zlato”, naveo je Šmit.

Sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom ističe nema nikakav kontakt.

“Nisam dobio od njega poziv u poslednje vreme, ni na skijanje, a ako želi možemo se sastati i na Jahorini“, rekao je visoki predstavnik za BiH, koji u Republici Srpskoj nije priznat, jer nije imenovan u Savetu bezbednosti UN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar