U trendu

Šojgu na sastanku s vojskom: Operacija se sprovodi po planu

MOSKVA – Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji se više od dve nedelje nije pojavljivao u javnosti, održao je danas radni sastanak sa vojnim rukovodstvom i izjavio da se vojna operacija u Ukrajini sprovodi po planu, uprkos poteškoćama, saopštilo je Ministarstva odbrane Rusije.

Poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome gde je ruski ministar odbrane, pošto nije viđen u javnosti od 11. marta, podsetio je Rojters.

U video snimku ministarstva odbrane, postavljenom na društvenim mrežama, Šojgu je saopštio da je sa ministarstvom finansija razgovarao o pitanjima vezanim za vojni budžet i naredbama za odbranu.

„Održali smo sastanak sa Ministarstvom finansija o čitavom nizu pitanja u pogledu izvršenja i budžetskih obaveza za ovu godinu i, što je najvažnije, o državnoj naredbi za odbranu. I pored teškoća koje imamo danas, ispunjavamo taj plan. Nastavljamo sa unapređenjem snabdevanja naoružanjem i opremom kreditnim sredstvima. Prioriteti su dalekometno precizno naoružanje, oprema za avione, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga“, rekao je Šojgu.

Sastanku je prisustvovao veći broj najviših ruskih vojnih zvaničnika, uključujući načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova, koji se takođe nedavno nije pojavljivao u javnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar